ЎҚУВЧИЛАРНИ МИЛЛИЙ ЧОЛҒУ АСБОБЛАРИ ТАРИХИ БИЛАН ТАНИШТИРИШНИНГ ЎЗИГА ХОС ЙЎЛЛАРИ. - Xolboev, Asliddin (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ушбу мақола ўқувчиларни миллий чолғу асбоблари тарихи билан таништиришнинг ўзига хос тарихий аҳамияти, ясалиши, ижро йўллари, моҳир ижрочилар тасвирланганлиги ёритилган.