ЗАМОН ВА МАКОН ТАНЛАМАС АСАР... (Композитор Ф.Амировнинг “Минг бир кеча” балети мисолида) - Turaeva, Charos (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ушбу мақолада буюк Озарбайжон композитори Фикрет Амиров ижоди юзасидан фикр ва мулохазалар баён этилган. Юксак истеъдод соҳибининг энг машҳур асарларидан бири – “Минг бир кеча” балети тўғрисида маълумотлар келтирилади ва қиёсий жиҳатдан назарий таҳлил этилади.