MUSIQIY XAZINANING UCH KALITI - Zoidov, Asilbek (Журнал музыки и искусства, 2021)
Ushbu maqola musiqa madaniyati darslarida shaxs komolotini shakllantirishning pedagogik jihatlari, milliy kuy qo‘shiqlarimiz, musiqiy merosimiz imkoniyatlaridan foydalanish yuzasidan taklif-mulohazalar, musiqiy faoliyatdagi uch qirra, ya’ni musiqa tinglash qobiliyati, musiqiy did va musiqiy sezgirlik jihatlari natijasida musiqa tinglovchisi yoki ijrochisining umumiy badiiy didini qay darajada rivojlanganligini belgilab beruvchi omillar tahlil qilinadi.