YOSHLAR MA‘NAVIYATINI YUKSALTIRISHDA MUSIQA HAQIDAGI MAQOLLARINING AHAMIYATI - Xolbekov, Minjigit (Журнал музыки и искусства, 2021)
Biz hayot kechirar ekanmiz turli insonlar bilan muloqat qilamiz va fikrlarimizni turli so‘z birikmalari, iboralar va maqollar bilan ifodalaymiz. Xalq og‘zaki ijodining bir turi bo‘lgan maqol va iboralar xalqimizning uzoq yillar davomida ko‘rgan kechirganlarini ifodalovchi vosita sifatida foydalanib kelinmoqda, xar bir maqolda ulkan ma‘no, falsafa, tajriba hamda donishmadlik mujassam. Qadimdan so‘zlashuvda maqol va iboralarni ko‘p ishlatuvchi kishilarga ilmli so‘zga chechan tajribali inson sifatida qarashgan. Bugun biz kundalik hayotda uchrab turadigan musiqa bilan bog‘liq maqol va iboralarni tahlil qilib chiqamiz