СОЦИАЛЬНО-ФИЛОСОФСКАЯ СУЩНОСТЬ ФЕНОМЕНА КУЛЬТУРНОГО НАСЛЕДИЯ В ОБЩЕСТВЕ - Xolbekov, Minjigit (Журнал музыки и искусства, 2022)
Bugungi kunda globallashuv jarayoni ketayotgan ayni paytda jamiyat milliy yuksalish sharoitida aholining jamiyat madaniyati va ma’naviyatini yuksaltirish, madaniy meros ob’yektlariga nisbatan ijobiy munosabatni shakllantirish, uning jamiyatda amal qilish qonuniyatlari tadqiq qilish, uni yanada takomillashtirish bo‘yicha nazariy jihatdan asoslangan va yangi hususiyatlari hisobga olingan tavsiya va tavsiflar ishlab chiqish o‘ta dolzarb vazifaga aylanmoqda. Jamiyatda madaniy qadriyatlarni hurmat qilish tuyg‘usini bolalikdan boshlab bosqichma-bosqich shakllantirish, ma’naviy dunyoqarashini ajdodlardan qolgan yuksak ma’naviy va madaniy meros manbalari hamda an’analaridan ozuqa olgan, zamon bilan hamnafas fikrlay oladigan, ma’naviy jihatdan fuqarolarimizni mas’uliyatini shakllantirish, davlatimiz uchun muhim hisoblanadi