AVESTODA MUSIQIY TA’LIM VA TARBIYAGA OID QARASHLARNING AKS ETISHI - Mamarasulzoda, Zulxumor (Журнал музыки и искусства, 2022)
Maqolada Avesto davrining musiqiy qarashlari va Zardushtiylik diniy qo‘shiqlarining inson olamidagi ta’siri va musiqiy ta’lim va tarbiya asoslari hamda ushbu davr musiqiy maktablaridagi turli ijrochilik uslublari yoritilgan.