ESTRADA SAN`ATI VA BOTIR ZOKIROV - Raxmonova, Madina; Mingjigit, Xolbekov (Журнал музыки и искусства, 2022)
Estrada keng ma`noda ko`ngilochar, ommabop badiiy, adabiy, musiqiy, raqs, tor ma`noda saxnaviy professional san`at turi xisoblanadi. O`zbekistonda estrada san`atini rivojlantirish, estrada jamoalari xamda yakka ijrochilar faloyitatini muvofiqlashtirish vazifalari ’’O`zbeknavo’’ birlashmasiga yuklatilgan va faoliyat ko`rsatib kelinmoqda. O’zbek estradasining yirik vakili Botir Zokirov atoqli o`zbek, sovet xonandasi, rassom, xalq artisti xisoblanadi. U ’’Yoshlik’’ yoshlar ansambli asoschisi xisoblanadi ushbu maqolada o’zbek estradasi va uning vakillari haqida so’z boradi.