O‘QUVCHILARNI YOSHLARIMIZDA MILLIY CHOLG‘U SOZLARIMIZGA NISBATAN QIZIQISH UYG’OTISHNING O‘ZIGA XOS YO‘LLARI - xolboyev, Asliddin_xolboyev (Журнал музыки и искусства, 2022)
Ushbu maqola o‘quvchilarni milliy cholg‘u asboblari tarixi bilan tanishtirishning o‘ziga xos tarixiy ahamiyati, yasalishi, ijro yo‘llari, mohir ijrochilar tasvirlanganligi yoritilgan.