ЧОЛҒУ ИЖРОЧИЛИГИ МАШҒУЛОТЛАРИНИНГ ТАШКИЛИЙ ТУЗИЛИШ ХУСУСИЯТЛАРИ ВА МАШҒУЛОТЛАР МАЗМУНИ - Fayzullayev, Ermat (Журнал музыки и искусства, 2020)
Баркамол авлод тарбиясида мусиқанинг ўрни беқиёсдир. Мусиқа бошқа санъат турларидан фарқли равишда, у инсоннинг энг нозик туйғуларини, ҳис-ҳаяжонини, инсондаги бой эмоция заҳираларини ишга солишга қодир мўжизали воситадир. Ушбу мақола мазмунида мусиқий таълим йўналишларида чолғу ижрочилиги машғулотларининг ташкилий тузилиш хусусиятлари ва мусиқа асарлари устида ишлашнинг ўзига хос методик жиҳатлари юзасидан фикр-мулоҳазалар билдирилди.