TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA TA’LIM SIFATI VA SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING METODIK ASOSLARI. - Xudoyberdiyev, Pardaboy (Журнал музыки и искусства, 2022)
Xar bir sohaning faoliyat qonuniyatlari, amal qiladigan tendensiya, qo’llaniladigan texnologiya hamda yondashuvlari mavjud. San’at soxasi bundan mustasno emas. San’atning barcha turlarida bo’lganidek, tasviriy san’atda ham o’zining xususiyatlarini tavsiflovchi omillar, xususiyatlar hamda parametrlari mavjud.