INGLIZ TILIDA RASMIY KOMMUNIKATSIYANI IQTISODIYOT TALABALARIGA O‘QITISH JARAYONIDA NUTQ KOMPETENSIYASINING O‘RNI: INGLIZ TILIDA RASMIY KOMMUNIKATSIYANI IQTISODIYOT TALABALARIGA O‘QITISH JARAYONIDA NUTQ KOMPETENSIYASINING O‘RNI - Esanova, Aynura (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Hozirgi rivojlanib borayotgan jamiyatda ingliz tili xalqaro iqtisodiy a’loqalarning vositasi hisoblanadi. Iqtisodiyot yo‘nalishidagi tahsil olayotgan talabalarga rasmiy kommunikatsiya ko‘nikmasini egallash ularning bo‘lajak kasbida samarali muloqot qilishda xizmat qiladi. Rasmiy kommunikatsiya hozirgi kunda eng asosiy va dolzarb muloqot turi hisoblanib, bu ko‘nikmani o‘qitish va takomillashtirish nafaqat iqtisodiyot yo‘nalishidagi talabalarga ingiliz tili darslarida balki ingliz tiliga iqtisoslashgan talabalar uchun ham qiynchilik tug‘diradi. Chunki rasmiy kommunikatsiya - bu rasmiy nutqlar, ishbilarmonlik suhbatlari, biznes yozishmalar va elektron yozishmalarni o‘z ichiga qamrab oluvchi murakkab jarayon hisoblanadi.