INGLIZ TILI SINFIDA NUTQ SO’ZLASHNI O’RGATISH KONSEPSIYALARI - Yusupovax, Gulnoza (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2021)
Gapirishni o’rgatishning tizimli va aniq yo’naltirilganligi ingliz tilini o’qitishning tez-tez kam baholanadigan jihati hisoblanadi. O’qituvchilar sinfda turli xil nutqiy mashg’ulotlarni namoyish qilishlari mumkin bo’lsa-da, bunday mashg’ulotlar «nutqqa o’rgatish» o’rniga «nutqni bajarish» bilan bog’liq bo’lishi mumkin. Ushbu maqolada men nutqning vakolatli o’qituvchisi bo’lish nutqning lingvistik va diskursal xususiyatlarini, ma’ruzachilarga nutqni qayta ishlashga va ishlab chiqarishga imkon beradigan asosiy nutq qobiliyatlarini o’z ichiga olgan nutqning «kombinatorial» xususiyatini tushunishni o’z ichiga oladi.