ninishka12@gmail.com ИККИНЧИ ТИЛНИ ЎҚИТИШДА ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВЛАР (ФОРС ТИЛИ МИСОЛИДА): ИККИНЧИ ТИЛНИ ЎҚИТИШДА ЗАМОНАВИЙ ЁНДАШУВЛАР (ФОРС ТИЛИ МИСОЛИДА) - Хаджиева, Нигора (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Мақолада иккинчи тил (форс тили)ўқитиш жараёнида билиш, лексик, грамматик, талаффуз тушунчаларини тўғри шакллантириш, талабалар онгида билимлар системасини ўз-ўзини назорат қилиш кўникмасини тўғри таркиб топтириш инновацион педагогик технологияларнинг таркибий қисми эканлиги, ҳозирги кунда таълим жараёнида энг самарали, ўқитувчи педагоглар кўзлаган мақсадларига эришишнинг кафолатлашган ўқитиш услублари, талабаларда мустақил фикрлаш, эркин қарор чиқариш кўникмасини шакллантирадиган, уларни муаммоларини ечишлари, турли вазиятлардан қийналмасдан чиқиб кетишлари учун замин ҳозирлашга қодир бундай ўқитиш усуллари педагогик технологиянинг энг илғор хусусияти эканлиги таъкидланган.