HOZIRGI ZAMON TILSHUNOSLIGIDA ILGARI SURISH HODISASINI TADQIQ ETISHNING NAZARIY ASOSLARI - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Dunyo tillarining qiyosiy tahlili asosida ilgari surish vositalarining olimlar, tilshunoslar o’rtasida turli atamalar va qarashlar bilan nomlanishi tadqiq etilgan. O’z o’rnida ushbu atamalarning, olimlar qarashlarining qiyoslash asosida o’ziga xos nazariy asoslari shakllantirilgan. O’xshash va farqli jihatlar tahlil etilgan va keyingi ushbu sohadagi tadqiqot uchun nazariy asos yaratilgan.