ILGARI SURISH - LISONIY HODISA SIFATIDA - Achilov, Oybek (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2023)
Ingliz va o’zbek tillaridagi badiiy matnlarda ilgari surish vositalarining kognitiv-semantik xususiyatlarini aniqlash va tizimga solish qiyosiy adabiyotshunoslik, chogʼishtirma tilshunoslik va tarjimashunoslik sohasida dolzarb va o’z yechimini kutayotgan lisoniy hodisalardan biri hisoblanadi va ushbu maqolada shu kabi lisoniy mezonlar tahlili va dolzarbligi ko’rib chiqilgan.