INSANNIŃ UNAMSIZ XARAKTERIN BILDIRIWSHI FRAZEOLOGIYALIQ BIRLIKLER HAQQINDA: INSANNIŃ UNAMSIZ XARAKTERIN BILDIRIWSHI FRAZEOLOGIYALIQ BIRLIKLER HAQQINDA - Xudaybergenov, Azamat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2025)
Hár bir tildiń frazeologiyalıq fondın semantikalıq súwretlewde sistemalı qatnas eń jaqsı usıl bolıp tabıladı. Bunday súwretlewdiń eń áhmietli jolı bul, FB (frazeologiyalıq birlikler) dıń qaysı frazeosemantikalıq toparǵa tiyisli ekenligin tabıw bolıp tabıladı. Frazeologiyalıq topar quramın belgilep, onnan úlkenirek birlespe quramın anıqlaw múmkin, úlken birlespe quramınıń bir bólegi izertlenip atırǵan frazeologiyalıq topar boladı, atap aytqanda, frazeomikromaydan frazeomakromaydan quramına kiredi. Bul bolsa frazeologiyalıq sistema basqıshlı dúzilisiniń bir kórinisi bolıp tabıladı.