fazilatturgunova05@gmail.com TV REKLAMA SARLAVHASINI KOMPRESSIYA HODISASINI O`RGANISH UCHUN STRATEGIK YONDASHUV: TV REKLAMA SARLAVHASINI KOMPRESSIYA HODISASINI O`RGANISH UCHUN STRATEGIK YONDASHUV - Turg`unova, Fazilat (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Zamonaviy tilshunoslikda ommaviy axborot matnlari muammolarini o'rganish zamonaviy jamiyatda ommaviy axborot vositalarining etakchi roli tufayli juda dolzarb bo'lib qoldi, undan axborot tarqatish jarayonini va lingvistik shaxsni modellashtirishning potentsial imkoniyatlarini o'rganish zarurati tug'ildi. Ommaviy ongga ta'sir qilish imkoniyati, kommunikativ xatti-harakatlarni ommaviy axborot vositalari va reklama orqali tartibga solish ularni auditoriyani boshqarish uchun samarali vositaga aylantiradi.