A “是” BOG’LAMASINING SO‘Z TURKUMI SIFATIDA QO’LLANILISHIGA DOIR TADQIQI: “是” BOG’LAMASINING SO‘Z TURKUMI SIFATIDA QO’LLANILISHIGA DOIR TADQIQI - To’xtamishev, Abdurasul (Журнал иностранных языков и лингвистики, 2022)
Ushbu maqola xitoy tilidagi “是” – bog’lamasining gapda qo’llanish analiziga doir bo’lib, qadimgi xitoy tilida “是” keng doirada qo’llanilgan ya’ni gapda turli so‘z turkumlari vazifasini bajarib kelgan. Lekin zamonaviy xitoy tilida qo’llanilish doirasi cheklangan. Uning funksiyalari xilma-xil bo’lib, mazkur maqolada biz “是”ni so‘z turkumi sifatida tadqiq qilamiz.