ИЖТИМОИЙ ФАНЛАРНИ ЎҚИТИШДА ИННОВАЦИОН УСУЛЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШ - Касимова, Зумрад (Журнал истории и общества, 2022)
Глобаллашув жараёнининг салбий таъсирларидан бири ёшларнинг ахлоқий хулқ-атвор меъёрларидан четга чиқишида намоён бўлмоқда. Ахборотнинг замонавий усуллари ёшларнинг фикрлаш қобилиятига жуда тез ва ҳар хил йўллар билан таъсир қилмоқда. Бунинг натижасида улар миллий урф-одат ва анъаналардан узоқлашмоқда, шунингдек, ёшлар ўртасида ушбу хавфли ҳодиса «оммавий маданият»нинг кенг тарқалишидан далолат беради. Мақолада талабаларни ўқитишда инновацион методларни қўллаш, ўқитиш жараёнини технологиялаштириш моҳияти очиб берилган, шунингдек, ҳар томонлама ривожланган шахсни тарбиялашда ўқитиш жараёнини технологиялаштиришни жорий этиш йўллари ва уни ҳаётга тадбиқ этиш усуллари кўриб чиқилади.