“Гўр ўғли ёхуд ҳаёт суви”да изчил дард, теран маъно талқинлари - doniyorova, shoira (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2020)
Мақолада Назар Эшонқулнинг “Ғўр ўғли ёхуд ҳаёт суви” романни таҳлили орқали истиқлол даври ўзбек романчилигининг ўзига хослиги, қаҳрамонлар образининг бадиий эстетик аҳамияти хусусида фикр юритилган.