ФОЛЬКЛОР ЗАМИНИДАГИ МУҲТАШАМ ИМОРАТЛАР - Karimova, Yulduz (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Адабиётшунос олимларимиз жаҳон адабиётининг Шекспир, Сервантес, Гёте каби буюк ижодкорларнинг асарларини «фольклор заминида яратилган муҳташам иморатларга» (Ҳ.Олимжон) менгзайдилар, А.С.Пушкин ижодий фаолиятининг бутун бир босқичини фольклор даври дея эътироф этишади.