NAVOIYNING TAXMIS YARATISH MAHORATINI ILG‘OR XORIJIY TEXNOLOGIYALARDAN FOYDALANISH USULLARI - Xadjiyev, Mirzabek (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Hozirgi kunda ilg‘or xorijiy texnologiyalardan ommaviylari quyidagilar sanaladi: interfaol metodlar (“Modellashtirish”, “Keys-stadi”, “Blits-so‘rov”, “Ijodiy ish”, “Munosabat”, “Reja”, “Suhbat”, “Musobaqa-bellashuv” va b.); strategiyalar (“Aqliy hujum”, “Bumerang”, “Galereya”, “Zig-zag”, “Zinama- zina”, “Muzyorar”, “Rotatsiya”, “T-jadval” va h.k.); grafik organayzerlar (“Konseptual jadval”, “Baliq skeleti”, “BBB”, “Venn diagrammasi”, “Nilufar guli”, “Insert”, “Klaster”, “Nima uchun?”, “Qanday?”) va boshqalar.