FALSAFA VA DUNYOQARASH - Saydaxmatova, Mahkamtosh (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Falsafa barcha fanlardan oziqlanadigan umuminsoniy va unversal fan.Uning hayotiyligi xalq tabiatiga, turmush va tafakkur tarziga nechog’li mos ekani, jamiyat manfaatlari va ezgu intilishlarini qay darajada aks ettira olishiga bog’liq.”