ZAMONAVIY ISTILOHLAR - Shoxista, Xoldorova (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
O‘zbek tili turkiy tillar oilasiga mansub bólib, bugungi kunda bu tildan Yer aholisining ellik millionga yaqini asosiy muloqot vositasi sifatida foydalanadi. Shu sababli tilimizning rivojlanishiga, mavqeyiga qaratiladigan e’tibor kelajak avlodning ertasi haqida qayg’urishimizning asosi hisoblanadi