ЎЗБЕК ТИЛИ ТАРИХИНИ ЎРГАНИШДА “ҚИСАСИ РАБҒУЗИЙ”НИ ЎРНИ - Isroilov, G`ayrat (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Диний–маърифий қадриятларидан баҳраманд қилган “Қисаси Рабғузий” ўзбек адабиётида бадиий наср ёдгорлиги бўлиши билан бирга XIII–XIV асрлар эски туркий тилнинг лексик хусусиятларини ўзида мужассамлантирган, ижодкор маҳоратининг юксак намунаси сифатида жуда муҳим аҳамият касб этади.