MAKTAB TA’LIMIDA MUMTOZ ASARLARNI O‘QITISH BILAN BOG‘LIQ MUAMMOLAR - Mamitova, Mahliyo (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2023)
“Mustaqillikdan so‘ng umumta’lim maktablarida o‘zbek adabiyoti tarixini o‘rganishga bo‘lgan e’tibor kuchaydi. Ular ushun ajratilgan soatlar miqdori ko‘paytirildi. Ayniqsa, umumta’lim maktablarining deyarli barcha sinflarida o‘zbek adabiyoti tarixi namunalari o‘quvchilarning yosh xususiyatlarini inobatga olgan holda o‘quv dasturiga kiritildi. Ammo o‘zbek adabiyoti tarixini o‘rganishda qator muammolar ko‘ndalang bo‘lib turmoqda. Bu muammolarni hal qilish uchun esa avvalo, iqtidorli mutaxassislarni tarbiyalab yetishtirish lozim. Shubhasiz, bu sohadagi eng katta mas’uliyat maktabdardagi til va adabiyot o‘qituvchilarning zimmasiga tushmoqda.