PERIFRАZА VА FRАZEOLOGIK BIRLIKLАR - Ahmadova, Umida (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Annotatsiya: maqolada perifraza va frazeologik birliklarning o‘xshash va farqli xususiyatlari haqida mulohaza yuritilgan. Ular bir-birini takrorlovchi, o‘xshash birlik ekanligi xususidagi olimlarning qarashlari keltirilgan. Ayni o‘rinda ular farqli jihatlarga ham ega ekanligi misollar asosida tahlil qilinib, ibora va perifraza aynan bir turdagi hodisa emasligi, biroq ular hamisha o‘zaro ta’sirda bo‘lishi aniqlangan.