KOMPYUTER LINGVISTIKASINI O‘QITISH MUAMMOSINING PSIXOLOGIK-PEDAGOGIK, METODIK ADABIYOTLARDA O‘RGANILISHI - mamirov, ozod (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Globallashuv sharoitida mashina tili va inson tili o‘rtasidagi farq bilan bog'liq ma'lum qiyinchiliklar mavjud, bundan tashqari, inson tilining mavjud xarakterli xususiyatlari bu muammoni hal qilishni tobora ko‘proq talab qilmoqda. Shuning uchun hisoblash tilshunosligi va tarjima tilshunoslik eng muhim ahamiyatga ega. Hisoblash tilshunosligi tilshunoslik, kompyuter texnologiyalari va matematika fanlarida samarali fanlararo bog’liqlikdir. Ushbu maqolada fanlararo bog’liqlik, o’rganilganlik darajasi ochib beriladi.