ИҚТИСОДИЙ БАРҚАРОРЛИК ИЖТИМОИЙ СОҲАЛАРНИНГ МУҲИМ ОМИЛИ СИФАТИДА - kariyeva, Halima (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Мақолада иқтисодиёт соҳасини ривожлантириш ва иқтисод соҳасига оид ижтимоий тармоқлар (тиббиёт, хизмат кўрсатиш, таълим муассасалари) мисолида келтириб ўтилиб, иқтисодиётнинг бош масаласи, шунингдек, ижтимоий соҳаларни ривожлантиришда Ўзбекистон Республикаси Президентининг 2017-2021 йилларда Ўзбекистон Республикасини ривожлантиришнинг бешта устувор йўналиши “Ҳаракатлар стратегияси” ҳақида атрофлича тўхталиб ўтилган. Шунингдек, мақолада ижтимоий фаоллик хусусида ҳам фикр юритиб ўтилган бўлиб, жамиятимизда рақобатбардош кадрларни тайёрлашда ижтимоий фаолликнинг зарур омиллари ҳақида тўхталиб ўтилган.