«ҚАЙНОНА» ВА «КЕЛИН»ТЕРМИНЛАРИНИНГ ЭТИМОЛОГИЯСИ ХУСУСИДА - Рахимжанов, Масрур (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Тилнинг луғат таркибида шундай қатламлар борки, улар қардош тиллар, шеваларнинг ички тараққиёт қонунлари асосида бирдай ривожланади. Бу хил қатламни ташкил этувчи сўзлар авлоддан-авлодга мерос тарзида ўтади (1). Мана шундай лексик қатламлардан бири қариндош-уруғ номларидир. Агар биз энг қадимги ёзма манбаларга мурожаат килсак, ҳозирги туркий тилларда ҳамда уларнинг шеваларида учрайдиган қариндошлик номларидан энг асосийлари шу манбаларда мавжуд эканлигини кўрамиз.