ISAJON SULTON IJODIGA BIR NAZAR - Qosimov, Mirjalol (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2021)
Istiqlol davri romanlari yangi ohanglar hisobiga boyidi. Uning ifoda tarzi jahonning ilg`or an`analarini o‘zlashtirishi va milliy adabiyot tajribalarini davom ettirishi natijasida o‘zgacha usullar sintezini barqarorlashtirdi. Ifodaning qabariqligi, tasvirning serqatlamliligi, mazmun, ruhiy holat manzaralarining rang- barangligi bilan insonni badiiy tadqiq etishga an’anaviy usullar (bayon, ifoda etish, ko‘rsatish, tasvirlash)ning o‘z o‘rnini bo‘shatib berayotganligi bilan alohidalik kasb etadi.