Абдували Мусаев. Сўзлашув нутқига хос вульгар сўзларнинг стилистик қўлланиши : “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Жонли тилга хос сўзлар сўзлашув нутқида кўпроқ ишлатилади. Сўзлашув нутқи норасмий нутқ бўлиб, суҳбатдошлар орасида оддий, кундалик ва кўникиб қолинган суҳбатга асосланади. Бундай нутқда экстралингвистик факторлар билан бирга, талаффуздаги ўзига хослик, интонациядаги сокинлик ёки кўтаринкилик, лексик ва грамматик меъёрлардан чекиниш каби ҳолатлар ҳам мавжуд бўлади. Сўзлашув нутқи маълум шароитда махсус тайёргарликсиз тўғридан-тўғри юзага чиқади. Бунда нутқ эркин, бетакаллуф бўлганлиги учун унда расмийлик ва жимжимадорлик бўлмайди. Булар сўзлашув нутқининг катта стилистик имкониятларга эга эканлигини кўрсатади.