Каюмова Меҳринисо Мирахматовна. ҲАЛДУН ТАНЕРНИНГ “ЭШАКНИНГ СОЯСИ” ДРАМАСИДА РАМЗ ВА АСЛ МОҲИЯТ: “O‘zbek filologiyasining dolzarb masalalari va uni o‘qitish metodikasi muammolari” mavzusidagi Xalqaro ilmiy – amaliy anjuman 2022 yil 29 aprel Toshkent.: VNESHINVESTPROM, 2022 - Jurayev, Jamoliddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
Бадиий адабиётда рамз воситасида бирор нарсани тасвирлаш қадимий усуллардан бири ҳисобланади. Халқ оғзаки ижодидан то замонавий адабиётгача бўлган даврлар оралиғида рамз воситасида турли ҳаётий воқеликлар бадиий ифода этилди, рамзий образлар яратилиб, улар асардаги воқеа-ҳодисанинг туб моҳияти ва ғоясини ўзида акс эттирди.