ХХ АСР ВОҚЕАЛАРИ ИЖОДКОРЛАР ҚАРАШИДА - burxonov, zavqiddin (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2022)
ХХ аср шундай адибларни етиштириб чиқардики,улар ўз йўлини,ўз услубини ярата олишди ва айни пайтда бир қанча танқидларга ҳам нишон бўлишди. Шулар орасида услуби айрим танқидчилар томонидан “Деновдан четга чиқа олмаган, жаҳон адабиётидан бохабар эмас” деган кескин танқидларга учраган, бироқ ўзбек насрида қофияга монанд ўз услубини кашф этган етук адибимиз Тоғай Мурод ҳам бор эди. Ёзувчи умри давомида сон жиҳатдан кам асарлар яратган, аммо ана шу асарларининг ўзигина уни адабиёт оламида барҳаёт қила олди десак адашмаймиз.