KO‘P MA’NOLI VA SHAKLDOSH SO‘ZLAR TAHLILI - Jumayeva, Feruza (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
Ma’lumki, borliqda juda ko‘p narsa-hodisalar va tushunchalar mavjud bo‘lib ularning barchasini alohida-alohida nomlashning va xotirada saqlashning imkoni yo‘q. Shuning uchun bir-biriga yaqin, aloqador bo‘lgan tushunchalardan birining nomini boshqasiga ko‘chirish orqali yangi ma’noli so‘zlar hosil qilinadi. M., Laylakning tumshug‘i, kemaning tumshug‘i. Nom ko‘chirilgan bo‘lsa-da, bu narsalar mustaqil holda borliqda alohida-alohida vazifalarni bajaradi va boshqa-boshqa predmetlar hisoblanadi.