O'ZBEKNING LERMONTOVI - Kiryigitova, Nigora (FILOLOGIYA UFQLARI JURNALI, 2024)
She‘r o'qiydigan va uni sevadigan kishining hamma vaqt o‗z shoiri bo‗ladi, bu shoirning she‘rini eng yaqin yo‗ldoshiday o‗zi bilan muttasil olib yuradi. Shunday iste‘dod sohiblari borki, ularning she‘rlari qaysi tilda bo‗lishidan qat‘iy nazar kitobxon baribir topib, sevib mutolaa qilaveradi.