O’ZBEKISTONA ERKAK VA AYOL HUQUQLARI TENGLIGI MASALASI. TARIX VA BUGUN MISOLIDA - Tilavov, Suhrob (Мир исследований, 2021)
Tarixdan to hozirgi kungacha erkak va ayol huquqlari, majburiyatlari masalasida turli qarashlar mavjud. Zamonaviy jamiyatda bu masalaga qarash tubdan o’zgarmoqda. O’zbekistonda ham bu boradagi masala va ishlar Konstitutsiya va qonunchilik bilan mustahkam belgilangan va amaliy ishlar tizimli tashkil qilinmoqda.