SIMPLEKS USULI VA SIMPLEKS JADVALLARI - Suyarova, Gulsara (Журнал математики и информатики, 2024)
Simpleks usuli — bu chiziqli dasturlashdagi eng keng tarqalgan va samarali metodlardan biridir. U ma’lum bir cheklovlar tizimi va maqsad funktsiyasini optimallashtirishni ta’minlash uchun ishlatiladi