KVADRIKA MARKAZI - Xoljigitov, Sobir (Журнал математики и информатики, 2021)
Annotatsiya:Ushbu maqolada turli ko’rinishdagi kvadrika tenglamasining markazini topishga doir masalalar yechilgan. Markazni topishda bir nechta usullarda ishlangan masalalar mavjud. Ma’lumki, geometriya kursida kvadrika tenglamalarini yechishda kvadratik formaning o’rni muhim hisoblanadi. Kvadratik forma Lagranj teoremalari orqali kanonik ko’rinishga keltiriladi, so’ngra normal ko’rinishga keltiriladi.