O‘ZBEKISTON OLIY TA’LIM MASSASALARIDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI TADBIQ QILISh BILAN BOG‘LIQ MUAMMOLAR - O’rozaliyev, Elyor (Журнал математики и информатики, 2024)
So‘nggi yillarda raqamli texnologiyalarning joriy etilishi tufayli butun dunyo bo‘ylab oliy ta’lim manzarasi jiddiy o‘zgarishlarni boshdan kechirdi. O‘zbekiston ushbu global tendentsiyaga moslashish muhimligini tan oladi va o‘zining oliy ta’lim muassasalarida raqamli texnologiyalarni joriy etishga astoydil intilmoqda. Ushbu tezisning maqsadi Oʻzbekiston oliy taʼlim tizimida raqamli texnologiyalar integratsiyasining mavjud holatini baholash va kelajakdagi ehtimoliy tendentsiyalarni bashorat qilishdan iborat.