ЁШ АВЛОД МАЪНАВИЙ ТАРБИЯСИДА ЖАМИЯТГА ЁТ БЎЛГАН НОСОҒЛОМ МУҲИТНИНГ САЛБИЙ ОҚИБАТЛАРИ - Худайназаров, T (Журнал математики и информатики, 2024)
Инсон оила ва жамият муҳитида тарбия топади. Шунинг учун ҳам мамлакатимизнинг Аосий Қонуни бўлган – Конституциямизнинг 76- моддасида бундай деб ёзилган: “Оила жамиятнинг асосий бўғинидир ҳамда у жамият ва давлат муҳофазасидадир”. Шундан келиб чиқиладиган бўлса, бугунги кунда ёшлар маънавий тарбиясини янада кучайтириш ишига алоҳида эътибор қаратиш даврнинг долзарб масаласига айланиб бормоқда. Жамият тараққиётининг асосий субъекти ҳисобланадиган ёшларда соғлом турмуш тарзи қоидалари асосида ижтимоий макон яратиш жиддий ва мураккаб масаладир. Бу эса ўз навбатида ёшларимиз онгида миллий ғурур ва садоқат фазилатларини шаклланишига ҳам хизмат қилади.