BULUTLI TEXNOLOGIYALARNING TA’LIMDA QO‘LLANILISHI - Sindorov, Lutfulla (Журнал математики и информатики, 2024)
Maqolada bulutli texnologiyalarning ta’lim sohasidagi ahamiyati va ularning ta’lim jarayonini qanday o‘zgartirishi haqida so‘z boradi. Bulutli texnologiyalar yordamida o‘qituvchilar va talabalar o‘quv materiallarini boshqarish, topshiriqlarni taqdim etish, va o‘zlashtirishni monitoring qilishda samarali vositalar yaratildi. Google Classroom, Microsoft Teams, Zoom kabi bulutli dasturlar ta’limda interaktivlikni oshiradi va masofaviy o‘qitishning samaradorligini ta’minlaydi. Maqolada pandemiya davrida bulutli texnologiyalardan foydalanishning keskin o‘sishi va bu texnologiyalarning kelajakda ta’lim tizimiga chuqurroq integratsiyalashuvi keltirilgan. Bulutli texnologiyalar, shuningdek, o‘qituvchilar va talabalar o‘rtasida samarali aloqani ta’minlab, o‘qish jarayonini global miqyosda yanada adolatli va samarali qilishga yordam beradi.