KOMPYUTER VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARINI O’QUV JARAYONIGA QO’LLASHNING AHAMIYATI: Ta’lim texnologiyalari tushunchasi, ularning mazmun mohiyati. - Mamatov, Jasur (Журнал математики и информатики, 2022)
Hozirgi zamon talablariga binoan oliy o‘quv yurtlari oldida turgan eng muhim vazifalardan biri jahon standartlari talablariga javob bera oladigan bilimli, zukko va raqobatbardosh mutaxassislar tayyorlashdan iboratdir. Shuning uchun ham jahon andozalariga mos keladigan amaliy matematika va axborot texnologiyalari fanidan dars beradigan o‘qituvchi-kadrlarni tayyorlash Respublikamizdagi davlat ta’lim standartlari (DTSlari) tizimining eng muhim vazifalaridan biridir. Bunda “Ta’lim to‘g‘risida”gi Qonun va “Kadrlar tayyorlashning milliy dasturi” hamda O‘zbekiston Prezidentining ta’lim-tarbiya va kadrlar tayyorlash tizimining tubdan isloh qilish, barkamol avlodni voyaga yetkazish to‘g‘risidagi farmonlari, ta’lim muassasalarida amalga oshirilayotgan islohotlar uchun asos bo‘lib xizmat qiladi. Shunga ko‘ra sifatli, etuk mutaxassis tayyorlash bilan birga ularni xolisona, erkin fikr bildiradigan hamda ona-Vatanga dildan xizmat qila oladigan barkamol inson bo‘lishlari uchun ularning ijodiy tafakkurini rivojlantirib, davlat oldida javobgarlikni his qila oladigan har tomonlama etuk, barkamol yoshlarni tarbiyalash va komil insonni voyaga etkazish murabbiylarimizning asosiy burchidir. Bunda e’tiborni pedagogik texnologiyalarga qaratish muhimdir