MATEMATIKA FANINI OʻRGATISHDA TARIXIY MATERIALLARDAN FOYDALANISH - Po'latov, Baxtiyor; Xurramov, Yodgor; Yusupova, Manzura (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu maqolada, bugungi kundagi ta’lim jarayonida o‘quvchilarga matematika darslarida amaliy va nazariy tushunchalarni berishda tarixiy materialarni o‘rgatishdir. Ayniqsa Al-Xorazmiy, Ibn Sino, Beruniy, Abu Nasr Farobiyning matematikaga oid salmoqli ishlari maqtovga sazovor. Buyuk allomalarimizni qilgan ishlari, ayniqsa tenglamalarni o‘sha davrdagi yechilish usullari, qoldiq haqidagi tushunchalari, ko‘p xonali sonlarni qo‘shish, ayirish, ko‘paytirishga doir sodda usullari, sonlarni kvadratini hisoblashni qulay usullari, qadimiy masalalar orqali qadimiy o‘lchov birliklar bilan tanishtirishdan iboratdir.