Ishonchli hisoblash texnologiyasi va simsiz tarmoq asosida o‘rnatilgan havfsiz terminal va multimedia ma’lumotlar bazasini yaratish.: Ergashev Ulug’bek Erkinovich. Majidov Jahongir Mahmudovich. - Ergashev, Ulugbek (Журнал математики и информатики, 2022)
Ushbu maqolada ishlab chiqilgan simsiz tarmoq o'rnatilgan xavfsizlik terminali mijoz terminali identifikatori autentifikatsiyasini, tegishli media kontentini himoya qilish va saqlashni hamda real vaqt rejimida translyatsiya kontentini kuzatishni o'z ichiga oladi. Taklif etilgan dizayn sxemasi asosida tajriba o'tkaziladi. Eksperimental natijalar shuni ko'rsatadiki, taklif etilgan va o'rnatilgan xavfsizlik terminali ishlashining afzalliklari, uning to'g'riligi va mavjudligi amalda o'z tasdig'ini topgan.