MARKOV ZANJIRINING AYRIM MASALALARGA TATBIQLARI - Imomaliyev, Jamshidjon (Журнал математики и информатики, 2023)
Markov zanjirlarini hayotda juda ko’p jarayonlarni baholashda, bashorat qilishda muhim o’rni bor. Zamonaviy sohalarda keng qo’llanilgani bois, uni chuqurroq o’rganish va ayrim hayotiy masalalarga tatbiqlarini o’rganishimiz kerak. Zamonaviy veb-texnologiyalar, adabiy matnlarni tahlil qilish yoki futbol jamoasining o'yin taktikasini ishlab chiqish kabi masalalarda uning ahamiyati beqiyos. Ushbu maqolada o’yinning natijasini va ob-havoni bashorat qilish masalalari ko’rib chiqiladi.