OQ AMUR ВALIG’ 1-CTENOPHA RYNGODONIDELLANING BIOLOGIYASI VA UNDA PARAZITLIK QILADIGAN AYRIM GELMINTLAR - А.О’ Sindorov; G.M. Amonboyeva; Q.A. Turatov (Журнал естественных наук, 2021)
Oq amur balig’i karpsimonlar oilasining bir turi hisoblanadi. Bu baliq Osiyo daryolari havzalari, Tich okeaniga kelib quyiluvchi daryo irmoqlarida, Xitoyning markaziy, janubiy, shimoliy qismlarida, Rossiyaning Amur daryosida kengtarqalgan. Vatani Amur va boshqa Uzoq Sharq daryolari hisoblanadi