3-АМИНОПРОПАНОЛ-1 БИЛАН ГОССИПОЛНИНГ ТУРЛИ КОМПЛЕКСЛАРИ СИНТЕЗИ ВА МАКРОФАГЛАР МИҚДОРИГА ТАЪСИРИ - Хакбердиев Шухрат Маҳрамович; Джураев Қодир Шокир ўғли (Журнал естественных наук, 2021)
Госсиполнинг 3-аминопропанол-1 билан Шифф асоси, сувда эрувчан супрамолекуляр комплекси ва металлокомплекси олиниб уларнинг тузилиши, айрим физик-кимёвий катталиклари ўрганилди. Олинган моддаларнинг биологик фаолликларидан бири яъни макрофаглар миқдорига таъсири ўрганилди.