EFIR SAQLOVCHI O`SIMLIKLARNING TABOBATDAGI O`RNI - Ikromova Yulduzoy Erkin qizi; To`xsanov Shahboz A`lam o`g`li; Anorboyeva Umida Shuhrat qizi (Журнал естественных наук, 2021)
Qoqio`tdoshlar oilasiga mansub topinambur (yernok) o`simligi o`zining murakkab tarkibi, shifobaxshlik xususiyatlari bilan ajralib turadi. Uning Beliy ranniy, Vadim, Vostorg navlarining o`sish va rivojlanish xususiyatlari o`rganildi.