ISTE’MOL TUXUMI ISHLAB CHIQARISH JARAYONI - Sindorov Abdumo’min O’rolbek o’gli; Aliyeva NozimaO’tkir qizi; Azimov Nodir Qodir o‘g‘li (Журнал естественных наук, 2021)
Tuxum ishlab chiqarishga ixtisoslashgan xo’jaliklarda asosiy sex bo’lib, sanoat galasi tovuqlari sexi hisoblanadi. Tuxum ishlab chiqarishda parrandachilik fermer, kichik korxonalar va shaxsiy yordamchi xo’jaliklar o’rnini e’tirof etish o’rinli, chunki 50% dan ko’proq tuxum shu toifadigi xo’jaliklarga to’g’ri keladi.